tisdag 11 januari 2011

Joel 1 år

Vår älskade lilla kille fyller år idag. För exakt 1 år sedan hade han bråttom ut. Vattnet gick vid halv fyra, värkarna kom igång vid 06.00 och 09.03 var han ute. Allt gick bara bra och vi var så glada. Moster Emma hade hand om Adam och förutom att hon gick lite vilse på väg till dagis gick det bara fint.

Just nu är det full fart på Joel han springer runt, busar, hoppar i sängen och soffan, klättrar, spelar lite fotboll, klappar händerna och snurrar runt. Igår satt vi och tittade lite på Let´s Dance och när publiken applåderade gjorde Joel likadant - så sött. Han gillar att läsa böcker, läste en flikbok flera gånger i söndags. Han är helt med på att titta bakom flikarna. Han låtsaspratar i telefon, direkt vi säger "hallå, hallå" sätter han handen eller någon sak mot örat. Han kan med lite hjälp tvätta händerna. När han får lite tvål på ena handen gnuggar han händerna mot varandra och sköljer sedan. Kan nästan äta själv med sked och dricker ur pipmuggen, vällingflaskan och vattenflaskan helt själv. Han kan dricka ur glas men dricker lite för fort så att det kommer utanför. Älskar att bada och plaska med vatten. Visar väldigt tydligt vad han vill, ska t.ex. alltid ha min tandborste, skriker och gråter om han inte får den. Han förstår när någon ska gå och när någon kommer hem. Vinkar hej då och kommer alltid till hallen när någon kommer. Idag kom han springande och kastade sig i min famn när jag kom hem, jag blev så glad.

Språkmässigt kan Joel säga mamma och pappa.

Joel vill äta allt, gärna sötsaker. Han är nyfiken och kräver att få smaka. När vi hade kalas var han på jakt efter mer tårta. När farfar fick en bit var han direkt där och snålade till sig lite. När morbror Anton kom förbi förföljde han den sista bullen, men den fick han inte. Någon måtta på sötsaker får det vara trots att man har kalas. Annars äter han betydligt bättre av riktig mat nu, någon barnmatsburk per dag går ner, älskar bär och yoghurt, frukt, smörgås, kokt äggvita, korv, köttbullar, pasta m.m. Tycker inte om äggula och avokado.

Joel retar ibland Adam genom att ta en bil av honom när han ställt alla på rad, man riktigt ser hur han har busblicken påkopplad och väntar på Adams reaktion.

Något som är väldigt roligt är att Joel och Adam har börjat interagera ännu mer med varandra på senaste tiden. Förutom glädjen när de inte träffat varandra på ett tag har de roligt när de hoppar i soffan/sängen tillsammans, leker "på bergets topp" och när Joel springer efter Adam. Lite titt ut tillsammans är också på gång. De kan skratta hysteriskt tillsammans, när Adam t.ex. tryckte på fjärrkontrollen Joel fick i present och den spanska rösten var på  (den sa uno, dos, tres, quatro osv) började Adam skratta och direkt hakade Joel på. Så härligt att höra!

11/1 2010, endast några minuter gammal.
Vilar på mig.
Undersöks av barnmorskan.
Sover uppe på rummet.
Hemma, direkt syskonkärlek.


Så är Joel som 1-åring. Det sjuka är att det känns som att Adam var äldre när han fyllde 1 år men det beror kanske bara på att Joel är nummer 2, vår lilla kille. Han kan definitivt mer och det beror säkerligen på att han har någon att titta på och att vi inte har tid att vara runt honom och passa upp hela tiden.

Stort grattis Joel (eller Ije Klang om Adam hade sagt det). Vi älskar dig så!

2 kommentarer:

  1. Så fint och rörande du skrivit! Längtar efter Er alla!
    Kram till födelsedagsbarnet fr mormor!

    SvaraRadera
  2. Håller med, kul att läsa och se alla bilder från senaste året. Lilla Ije Klang, alltid så glad, en liten tuffing.

    SvaraRadera