måndag 11 oktober 2010

Joel 9 månader

Idag fyller Joel 9 månader.

Just nu äter han bröstmjölk 2 ggr/dygn, välling 2 ggr/dygn, frukt, fruktpuré, turkisk yoghurt med katrinplommonpuré, smörgåsrån med mycket smör (måste få i honom lite bra fett), majskrokar och småplock som pasta, köttbullar, kyckling, grönsaker m.m. Tyvärr får han inte riktigt i sig så mycket av det senaste och mixad mat går bara inte. Förr gick en sked ner men sedan var det munlås på. Nu öppnar han inte ens munnen. Min mixade kantarellsoppa ville han däremot gärna äta. Längtar tills han kan få i sig en större mängd mat i bitar och jag tror att det inte är långt borta, måste bara erbjuda det regelbundet när han är riktigt hungrig.

Motoriskt är han otroligt sugen på att gå, han tar varje chans han får. Håller mig i byxbenet, tar läragåvagnen, en stol eller Adams Bobby Car till hjälp. Han står långa stunder utan att hålla i sig, även i sängen står han upp ibland. Han kan ta upp småsaker från golvet som större smulor och små pappersbitar. (Inte pincettgreppet.) Nu gäller det att dammsuga ännu mer frekvent.

Språkmässigt är det mamma, mamma, pappa, pappa, babba, babba. Mycket skratt åt Adam, titt-utlekar och när vi kittlar honom. Han är grymt kittlig och har varit det sedan han var jätteliten. Någon enstaka gång testar han rösten med att skrika.

Sömnmässigt har det blivit bättre sedan de två övre framtänderna kom ner, han har 4 tänder nu. Han somnar vid 19.30, äter en gång och vaknar för dagen vid 06.00. Någon nappning blir det också. Oftast sover han tre gånger per dag men idag blev det endast två.

I övrigt är han en nyfiken och glad kille som oftast är nöjd. Otroligt intresserad av allt som storebror gör och leker med. Tycker dock inte om att sitta i vagnen långa stunder. Som för alla andra barn är telefoner, fjärrkontroller, datorer och diskmaskinen heta byten för Joel.

Övar på att dricka ur pipmuggen.  
Tittar hur Adam gör.
Smakar Thaimat.


3 kommentarer:

  1. Grattis Joel 9 månader! Det kommer det där med maten, din kusin ville inte heller ha riktig mat. / moster

    SvaraRadera
  2. Vilken fin och duktig 9-månaderskille! Har tänkt skriva ett liknande inlägg men kommer inte in på bloggen :-( Krya på er!

    SvaraRadera
  3. Vad drygt med bloggen! Krya på er med!

    SvaraRadera