måndag 18 oktober 2010

JM-lägenheten och inredningmöte.

Om ett år lämnar vi denna underbara ö, vi har köpt ett nybygge med JM och idag var det dags för inredningsmöte. Alla val ska vara gjorda, klara och påskrivna senast vecka 50. Kan låta långt fram i tiden men dagarna bara rusar fram och tiden vi har ihop för att kunna åka runt och titta på exakt vilken vit kakelplatta vi vill ha finns inte så vi har gjort det rätt enkelt för oss. Mycket original, det är riktigt hög standard, några enkla tillval och ett par saker vi måste kolla upp.

Både kakel och klinker blev original, grått på golvet och vita stora kakelplattor på väggarna. I wc funderar vi på att sätta in ljusturkos glasmosaik på ena väggen, det skulle i så fall vara det enda lite "vågade", hahaha.

Vi valde att köpa till målade vita väggar i hela lägenheten. Tapeterna som är original är så otroligt fula och för att hitta snygga tapeter och sedan välja skulle kräva att man la ner lika mycket tid som ett heltidsjobb så det är verkligen inget alternativ. Vet bara hur många timmar jag la ner på att hitta tapeten till vårt nuvarande sovrum och då visste vi vilken stil och vilken färg vi ville ha. Det kan dessutom lätt bli för plåttrigt med för mycket olika färger och mönster tycker jag. Nä, målat vitt blir aldrig fel och då kan vi göra om sen om vi skulle få tid och lust till det. (Kommer aldrig att hända......)

Köket blir vitt, förmodligen grappa vit från Marbodal, alternativt arkitekt vit eller en högblank variant som heter vallo. Push-to-open funktion på luckorna och förmodligen vita vitvaror samt underlimmad ho och likadan svart-grå bänkskiva som vi satte in på Atterbomsvägen.

Ett huvudbry vi har är om vi ska lägga in klinker i hallen. Man får endast lägga in 2 kvm och vi vill i så fall maximera ytan. Hallens planlösning gör att det inte blir någon naturlig övergång till parketten, antingen mitt i en dörröppning eller så att parketten får löpa längs med. Tror tyvärr inte att det blir bra, får nog dras med en matta trots allt. Ett annat är vilket badkar vi ska välja, öppet under eller med hel front, kolla gärna nedan vad ni tycker. Önskar att man kunde välja att kakla in det men det verkar inte gå.

I övrigt blir det någon spegeldörr på skjutdörrsgarderoberna, ekparkett (original) på golvet, vita massiva dörrar med en ram och vitt, vitt, vitt. Blir nog bra hoppas jag. Känns som många säkra val och kanske lite tråkigt, men tråkigt är bra för då blir det lättare att sälja och det har vi ju planer på att göra inom en ganska snar framtid. Vi trivs nämligen så oförskämt bra på vår lilla ö och vill gärna bo här igen. Så länge njuter vi av ett år till här.

Grappa vit, vi har dock inte valt något vitrinskåp.
Bänkskivan brasil svart. Vi ska till skillnad mot denna ha rak kant.
Badkar alternativ 1.
Alternativ 2.
Alternativ 3.

3 kommentarer:

  1. Bra och fina val. Jag tycker badkar 1 med täckt front, passar den i övrigt strama stilen. Kan vara fint med ett vitrinskåp i köket, där kan du ställa fina färgglada saker så att det blir lite personligt. Tex polkadot-skålarna, ricemuggar, cupcakes och sånt. Sen tycker jagturkosglasmosaik på alla väggar på lill-toan, släpp loss där, ha ha!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också badkar 1. Inredningsarkitekten rekommenderade inte glasmosaik i hela wc. Vitrinskåp?
    //Frida

    SvaraRadera
  3. Snyggt, röstar oxå på #1// cecilia

    SvaraRadera