måndag 11 april 2011

Joel 15 månader

Vår lilla aktiva kille fyller 15 månader idag.

Joel äter i princip allt och vill alltid smaka, direkt någon är i köket går han på jakt. Tomater skriker han efter och ska alltid smaka dessa ur vår sallad. Gröna ärtor är en annan favorit, ligger de på tallriken väljer han alltid dem först. Sötsaker av alla dess slag är såklart en annan favorit. Äter själv med sked eller gaffel och vill absolut inte ha någon hjälp. Dricker ur mugg men när han inte längre vill ha leker han med den. Häller ut mjölken i haklappen, stoppar maten i muggen osv. Stort kladd varje gång! Igår bankade han muggen i bordet så att det flög mjölk överallt, Adam eldade på genom att skratta högt.

Storebror är hans idol, gör allt som Adam gör och bankar på hans dörr när han ligger och sover. Skrattar hysteriskt när de busar och kan stå och titta med glädje i ögonen när Adam far runt. Står iofs inte still så länge utan hakar på allt så gott han kan.

Är gärna ute i lekparken. Älskar att gunga och skrattar högt när han får fart. Klättrar själv upp till rutschkanan och kastar sig hejdlöt utför på mage. Det gäller att vara på plats. Gräver gärna i sanden med spade. Får han syn på en boll lämnar han direkt sin aktivitet och springer efter. Känner sig hemma på Adams dagis, går fram till de andra barnen och hälsar och springer in direkt han får chansen. Klättrar gärna upp på de små stolarna att tvättrummet och utforskar allt. Inskolning nu skulle inte vara ett problem, inte för Joel iaf. Fröknarna däremot skulle ha fullt upp.

När vi är hemma tittar Joel gärna på film, kör med bilar, spelar innebandy, rider på hästen han fick av farmor, hoppar i soffan och älskar att springa ikapp med Adam. Länge har Joel tränat på att hoppa, står mitt på golvet och trampar runt. I kväll lättade han från golvet ett par gånger och han var så medveten om att han lyckats. Hela ansiktet sken upp och han lät så nöjd. Om han inte har något bättre för sig retas han med Adam. Tar en av alla bilar som står i en lång kö och springer iväg.

Pratar otroligt mycket när han inte har nappen i, bla, bla, bla, la, la, la , o le, o le osv. Mamma och pappa är nog de enda riktiga ord han säger. Har hört "där" en gång.

Joel har en enorm vilja och blir otroligt arg när han inte får som han vill. Kastar sig bakåt och skriker, gäller att passa hans lilla huvud. Oftast lägger jag ner honom på golvet och så får han ligga och skrika tills det går över. Tur att han snabbt blir glad igen.

Sover ganska bra just nu. Fick flytta in till Adam i torsdags och natten till söndag sov han från 20.15-06.00 utan att vi behövde gå in en enda gång. Det blir oftast två sovpass per dag, någon enstaka gång har han endast sovit ett.

Glad, arg, ledsen, aldrig något mellanting, det är vår älskade Joel 15 månader.

2 kommentarer:

  1. Fint skrivet! Och så likt Elis :-) Impad av att de lär sig hoppa så tidigt, det var Sigge så mycket senare också, men de lär ju av de bästa ;-)

    SvaraRadera
  2. Glad, arg el ledsen, inte svårt att älska en så levande, charmig kille. Mormor längtar efter dig!

    SvaraRadera