söndag 26 december 2010

Hemma igen.

Vi har haft det bra i Thailand. Varmt, underbara stränder, fin sand, massage, trevligt sällskap, shopping och god mat. Det har dock regnat ovanligt mycket för tiden på året och det har varit mulet många dagar, men det kändes faktiskt lite skönt. Semester och vila nja........
Flygresan dit var otroligt jobbig, Joel var inte nöjd i stolen, ville promenera runt precis hela tiden och sova var inte alls intressant. På det sättet har resan sedan fortsatt, han har verkligen haft spring i benen och fick smeknamn som bad- och sandmonstret. Att han sedan ska stoppa allt i munnen gör allt sådär lite extra jobbigt. Är ju inte direkt sugen på en magsjuk 11-månaders. Han har faktiskt klarat sig och det är jag otroligt tacksam för. Han har charmat alla thailändare, men att de tar ens barn på restaurangerna stämmer inte alls. Jo, vid ett tillfälle. När Adam, Joel och deras pappa åt lunch själva. Hm... Någon sa att han nog är för gammal och det kanske är så det är.
Adam har varit påverkad av kosten, stundtals jätteglad och pigg och vid andra tillfällen seg och gnällig. Han är ju inte direkt känd för att vara den matglade så det blev mycket ren pasta, ris, pannkaka och vid ett tillfälle potatismos. Intaget av glass, godis och kex har varit lite väl högt men vad gör man? Han drabbades av magsjuka och sedan en kräkning och det gör ju inte det hela bättre. Adam har inte badat i havet bara i pooler, han gillar inte att få sand på fötterna. Tror att jag räknade det till fyra tillfällen när han gått i sanden barfota. Vid några tillfällen har han uttryckt att han bara vill vara hemma och leka med sina bilar men de utflykter vi gjort har han gärna följt med på. Elefantturen och båtturen var riktiga höjdare. Att vår elefant både bajsade och kissade har varit ett återkommande samtalsämne. Annars har han varit otroligt glad i killarna vi åkte med och han har frågat efter dem idag. Een sak till, Adam har inte alls varit förtjust i Thailändarna som hälsat, "sluta", "nej" och "stopp" har han skrikit utöver sig när de tagit på honom. Hahaha, rätt sunt tycker jag.
Flygresan hem var en dröm, barnen sov 6-7 timmar på raken. Nu börjar jag dock känna mig mer än seg så det blir att inta ryggläge och bara hoppas att Adam är på, de andra två sover redan.

Några bilder från vår resa.


Första stranddagen, Joel var galen i vattnet.
Adam hittade ett palmblad.
Hyrde cyklar.
Nöjd mellan stora killarna.
Busar vid poolen.
Oreokex en favorit hos Joel med.

På båten till Phi Phi Island.

Ville inte ta av flytvästen.
Spanar ner mot poolen.
Julaftonsmat blev pasta med ketchup.
Sandmonstret.
Strålande sol och sjukt varmt den sista dagen.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Välkomna hem!

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! Kul att ni är hemma igen, det har var tomt utan er!

    SvaraRadera