måndag 11 juli 2011

Joel 1,5 år

Vår 1,5-åring är en riktig liten charmknutte, vinkar till alla och ler. Han är social och ska vara med där det händer, kan absolut inte somna om det är liv och rörelse i huset.

Gör och härmar allt, från strikta knäböj till att torka sig efter toabesök och tyvärr skrika högt. Kommunicerar mest med ljudet eh och att peka men det har börjat komma lite fler ord, mamma, pappa, tack, där, äpple, lampa, ja, bulle. Absolut inget klockrent uttal men ändå så att jag förstår. Förstår det mesta som exempelvis hämta det, stäng dörren, ge det till, ställ tillbaka, vill du ha osv.

Fysiskt är det full fart, hoppar, springer och klättrar med lätthet. Går upp för trappor och nerför om det inte är för höga trappsteg.

Äter det mesta och vill smaka på allt. Kött är en favorit, har ätit leverpastej och salami som bara den hittills i sommar. Jordgubbar och äpple är annat som lätt går ner. Dricker allt och lite till......

Är en storbadare och kan sysselsätta sig med vatten i hinkar, vattenkannor, burkar mm länge. Rör sig barfota över stock och sten men kan ibland bli helt förtvivlad över blöt sand som sitter fast på fötterna.

Älskar sin storebror, tjuter av skratt när de inte setts på någon timme. Leken som funkar bäst är att springs och jaga varann. Pussar och kramar gärna Adam och stryker honom över håret när han är ledsen. Retas också en hel del, tar fortfarande bilar och springer iväg. Är betydligt mer speedad när Adam är i närheten, när Joel leker själv sysselsätter han sig och är inte alls lika högljudd.

Detta var lite kort om vår älskade Joel, Jolel, Ije, Klang, Hjälten, Kämpen. Kärt barn har många namn.

Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar